El Dalia Quartet és la confluència de quatre músics de trajectòries diverses que després d'anys de desenvolupament en els àmbits de la música de cambra, l'orquestra i la praxis solística decideixen unir-se per poder aprofundir en el repertori cambrístic i explorar llenguatges estètics que només un marc com el quartet de corda, íntim i amb un grau altíssim de complicitat, fa possibles.

 

Després de la bona acollida dels concerts de presentació a Barcelona i Cervera l'any 2014 i el debut, l’any següent, a la Schubertíada de Vilabertran, el Dalia Quartet va gaudir de dues residències artístiques a Sarrià i Cervera que els van permetre engegar projectes a llarg termini com ara l’exploració dels sis quartets de l’opus 20 de Haydn o l’Art de la Fuga de Bach. Després del debut a algunes de les sales més destacades del país (L’Auditori, Petit Palau, Fundación Juan March) vingueren actuacions internacionals a Sofia (Bulgaria), Londres i Alemanya (Offenburg i Streichquartettfest de Heidelberg).

 

El Dalia Quartet manté una relació destacada amb la creació actual, havent estrenat fins a 5 peces de compositors joves (J.M.Guix, Inés Badalo, Núria Giménez-Comas, Israel Estelche o properament Miquel Oliu). També cultiva amb especial interès la docència, amb projectes com ZOOM de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya o la col·laboració amb el Conservatori de Cervera el desembre de 2017. La trajectòria estètica del Dalia Quartet ha estat fortament marcada per la influència de personalitats musicals com Antje Weithaas o Férenc Rados.

 

Els compromisos futurs inclouen noves actuacions a la Schubertíada de Vilabertran, Auditorio Nacional de Madrid i la Sociedad Filarmónica de Bilbao.

 

Nosaltres

 •  

  Elena Rey Rodríguez és membre fundadora del Dalia Quartet i del Trio Lorca. Guardonada en diferents concursos, duu a terme una carrera tant solística com de cambra que la vinculen amb un ampli ventall d’artistes.

   

  L’Elena és membre de l’Orquestra de Cadaqués, Orquestra Da Camera i BCN216 i ha estat convidada com a cap dels segons violins en orquestres com la del Palau de les Arts o la Sinfónica de Castilla y León entre altres. El seu interès per altres gèneres musicals l’ha portada a col·laborar amb Sílvia Pérez Cruz a „Entre cuerdas“, projecte que engloba diversos estils del flamenc fins al jazz.

   

  Nascuda a Barcelona el 1986, començà els seus estudis musicals a l’edat de nou anys amb Mª Victoria Fernández, prosseguint-los amb Gonçal Comellas, Kai Gleusteen i membres del Quartet Casals. Posteriorment estudià amb Yuri Volguin i Zakhar Bron a l’Escuela Reina Sofía. Toca un José Contreras (1770) cedit generosament per Lutheria Trapiella S.L.

Elena Rey

Violín

 •  

   

   

   

   

   

   

   

  Oleguer Beltran

  Violin

  Oleguer Beltran Pallarés (1984) concluye sus estudios en la Universität der Künste de Berlin bajo la tutela de Axel Gerhardt. Ha desarrollado una intensa actividad en le terreno de la música de cámara, de la cual cabe destacar el aprendizaje con los cuartetos Casals y Artemis y numerosos conciertos concursos y grabaciones. Miembro del Natalia Ensemble. Ha colaborado con algunas de las principales orquestas españolas. De 2009 a 2013 fue solista de segundos violines de la Orquesta Gulbenkian de Lisboa. Desde 2013 es asistente de solista de segundos violines de la Filarmónica de Dortmund.

 •  

  Oleguer Beltran Pallarés és membre fundador del Dalia Quartet i del Natalia Ensemble. També és líder dels segons violins de la Dortmunder Philharmoniker, membre de l’orquestra Da Camera i col·laborador habitual de l’Orquestra de Cadaqués.

   

  A més del seu pas per orquestres juvenils com la JONC, JONDE, EUYO i GMJO,  col·labora amb diverses orquestres espanyoles (ONE, Sinfónica de Galicia, Sinfónica de Navarra) i alemanyes (Sinfonieorchester Wuppertal, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern, com a líder de segons violins) i entre els anys 2009 i 2013 fou solista dels segons violins de l’Orquestra Gulbenkian de Lisboa.

   

  Nascut a Prat de Comte el 1984, comença els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Cambrils per continuar-los al conservatori de Vila-Seca i a l’ESMUC (amb els professors Eva Graubin i els membres del Quartet Casals) i finalitzar-los a la Universität der Künste de Berlin sota la tutel·la d’Axel Gerhardt i d’integrants de l’Artemis Quartett. Ha estat becat per a Fundació Humboldt i premiat en diversos concursos. L’Oleguer toca un violí construït per Peter Westerlund l’any 2006.

Oleguer Beltran

Violín

 •  

  Erica L. Wise és membre fundadora del Dalia Quartet i de Funktion i membre del Trio Lorca. Com a solista ha treballat amb els directors Michael Stern i Keith Lockhart, entre altres, actuant a l’Aspen Music Festival i al Jordan Hall de Boston, MA. Apassionada intèrpret de música de cambra, ha col·laborat amb artistes com els quartets Quiroga i Henschel, Anthony Marwood i Antje Weithaas.

   

  Ferma valedora de la música composta a la nostra època, ha estrenat obres tant a nivell nacional com internacional, bé com a solista o com a membre de Funktion, de compositors com Yuval Gotlibovich, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Tristan Perich, Roger Goula, Jakob Kirkegaard o Hanne Darboven. Un dels moments culminants en aquest àmbit va ser la interpretació l’any 2015 del „Wunschkonzert“ de Darboven per violoncel solista a la „Haus der Kunst“ de Múnic en el marc de la seva retrospectiva dedicada a aquesta compositora.

   

  L’Erica va inicià els seus estudis musicals a l’edat e cinc anys, i els de violoncel als nou quan vivia a Göttingen, Alemanya. Graduada als conservatoris de Peabody i New England, posteriorment va estudiar violoncel barroc al CNR de Paris becada per la Harriet Hale Woolley Fellowship. Els seus mentors principals han estat Ronald Thomas, Colin Carr, David Simpson, Larry Lesser i Gary Hoffman. També ha rebut una gran influència de les ensenyances de Ferenc Rados.

   

   

Erica Wise

Cello

Wenting Kang

Viola

 •  

  La violista xinesa Wenting Kang fou aclamada com una „excel·lent violista“ que „posseeix un so d’una fosca esplendor“ pel New York Times després d’una actuació al Carnegie Hall. El repertori de Kang comprèn composicions des del barroc fins a l’actualitat tant de cambra com solístiques.

   

  Com a solista, Kang ha interpretat el Concert per viola de Walton amb la Nagoya Philharmonic Orchestra i el Don Quixote al costat de Misha Maisky i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt l’any 2015. També ha actuat com a solista amb orquestres com la Tokyo Metropolitan Orchestra, la Tokyo TOHO Gakuen Orcbestra i la Boston Modern Orchestra Project.

   

  Kang fou guardonada amb el 1er premi al Concurs Internacional de Viola de Tokyo l’any 2012, que s’afegeix a la llista de guardons anteriors en competicions com els concursos internacionals Johannes Brahms o Primrose.

   

  Enels darrers anys Kang ha impartit classes magistrals de viola a Europa i Àsia i ha estat convidada a festivals de música de cambra i com a solista. En l’actualitat Kang és assistent a la classe internacional de viola de Nobuko Imai a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía i Co-principal de viola a l’Orquesta Sinfónica de Madrid. Des de desembre de 2018 també és membre del Dalia Quartet.

Menu

 

principal

 

qui som

 

AGENDA

 

MEDIA

 

CONTACTE

mailing list

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.